“De Sunflower” voor mijn lieve schoonmoeder

“The Sunflower” for my dear mother in law

Mijn god, ik was geschokt toen mijn schoondochter me dit cadeau gaf.

Ik ben nu 23 jaar weduwe, mijn zoon Xander was pas 3 jaar oud toen zijn vader (mijn man) bij een tragisch ongeval om het leven kwam. Mijn leven staat op zijn kop, wat moet ik doen?? Ik bleef achter met mijn enige zoon die zijn vader zo hard nodig zou hebben toen hij opgroeide. Ik gaf veel op om thuis te zijn en maakte het opvoeden van mijn zoon prioriteit nummer één. Als ik terugkijk op de afgelopen 23 jaar kan ik eerlijk zeggen dat ik trots op mezelf ben. Mijn zoon is bijna klaar met zijn psychologiestudie en ik doe het zelf niet zo slecht in de reclamewereld. Afgelopen zomer ontmoette hij zijn huidige vriendin Sharisa, zij studeert aan dezelfde universiteit.

Ze is een goedhartig en oprecht persoon die interesse toont in anderen, ze vroeg me onlangs waarom ik na al die jaren nog steeds alleen was. Ik was geraakt door haar vraag, want de pijn die ik voelde door het verlies van mijn man was er nog steeds. Zij was de persoon die me leerde om na al die jaren vrede te hebben met mijn gevoelens. Dat je iemand niet hoeft te laten gaan, maar dat je iemand op een andere manier bij je kunt houden zodat er ruimte is voor een nieuw leven. Het duurde even voordat ik het doorhad, maar mijn verdriet is nu gevuld met warme herinneringen. Vorige Valentijnsdag gaf ze me een bijzonder cadeau, een vibrator (The Sunflower) van Filo. Ze schreef me een kaart met de tekst: "Als je van iemand anders wilt gaan houden, moet je beginnen met van jezelf te houden." Het was een harde pil om te slikken omdat ik sinds het overlijden van mijn man geen intimiteit meer had ervaren, en zelfliefde zeker niet een van mijn prioriteiten was, de afgelopen jaren heb ik gewoon overleefd in plaats van te leven. Ik deed wat onderzoek naar The Sunflower. In het begin aarzelde ik om het te proberen, ik moet eerlijk zijn en ik moet je zeggen dat het een tijdje duurde voordat ik de moed had om het uit te proberen. Nu kan ik er vrijuit over praten, toen ik het probeerde, kwamen er veel emoties die ik al heel lang niet meer heb gevoeld; lachen, geluk en verlies. Het gaf me de mogelijkheid om mijn man dichter bij mijn hart te houden, maar ook om plaats te maken voor nieuwe ervaringen en misschien zelfs een nieuw persoon in mijn leven. Mijn dochter in de wet had gelijk, liefde begint met van jezelf houden. Er is een zeker gevoel van vrijheid, om emoties te voelen en te uiten op een manier die ik in lange tijd nog nooit heb gevoeld en gedaan.