Happy Throne

Happy Throne

Een aantal weken geleden lag ik op de stoel bij Margo van Esteworld, voor mijn periodieke Scarlet behandeling. Dit doe ik nu al een tijdje en het bevalt me super. Terwijl wij aan het kletsen waren over allerlei dingen, kwam ook ons nieuwe bedrijf Filo en onze missie ter sprake. Een belangrijk onderdeel van deze missie is om vrouwen hun eigen lijf te laten ontdekken, in alle facetten en om taboes rondom intimiteit bespreekbaar te maken. Op haar beurt vertelde Margo over de Emsella chair, ook wel Happy Throne genoemd. Bij de behandelingen op deze stoel worden de spieren van de bekkenbodem getraind door middel van magnetische pulsaties, dit kan een aantal voordelen opleveren; een vermindering van incontinentie (veroorzaakt door bijvoorbeeld zwangerschap), stress, de overgang en een verbeterde seksuele ervaring (door verstrakking).

En nu het toch gaat over een (te) vaak niet besproken onderwerp, zal ik ook wat opbiechten. Nadat ik drie fantastische meiden heb gekregen en recentelijk de vijftig heb aangetikt wordt trampoline springen een uitdaging. En ook onverwachte niesbuien zorgen af en toe voor een vervelend moment. Mijn klachten in combinatie met de hoeveelheid stress die ik de laatste tijd ervaar, maakte mij erg nieuwsgierig naar deze behandeling. Aangezien ik niet jonger wordt en dit probleem verergerd met leeftijd, voelde ik mij de perfecte kandidaat om de Happy Throne te testen voor Filo (en de verbetering van seksuele ervaringen vond ik natuurlijk ook erg intrigerend). Dus ik riep enthousiast tegen Margo: "als je de stoel binnen hebt dan moet je mij appen hoor”.

Toen ik bericht kreeg dat de stoel beschikbaar was, heb gelijk een afspraak ingepland. Ik kwam aan in een sportieve outfit (een strak maar niet te dikke sportbroek, zoals geadviseerd). Tijdens de behandeling neem je een actieve zithouding aan en kun je 28 minuten lang relaxen. Je telefoon is niet toegestaan, maar de tijd vliegt voorbij met een leuk tijdschrift of muziekje op de achtergrond. Ik vond de behandeling goed te doen. De eerste keer was wel echt even wennen, zeker als je de pulsaties voelt veranderen van ritme en/of zwaarte.

Na mijn derde behandeling, kreeg ik een behoorlijke griep te pakken. Veel pittige hoest- en niesbuien, maar ik ben er goed doorheen gekomen zonder een vervelend moment na het niezen. Ik zit pas op de helft van de geadviseerde hoeveelheid behandelingen maar durf al wel te zeggen dat ik hiervoor de griep (en dan vooral het niezen) heel anders heb ervaren! Na de griep overwonnen te hebben, heb ik mezelf even op de proef gesteld door met mijn dochter te gaan trampoline springen en dat verliep vlekkeloos. In Nederland is er nog weinig bekend over deze behandeling, dus toen ik ging googelen over de ‘Emsella chair´ vond ik vooral verhalen van Amerikaanse vrouwen. De stoel is dan ook ontwikkeld door een Amerikaanse gynaecoloog en heeft FDA goedkeuring gekregen in 2018.

Zelf ben ik enorm enthousiast en blij dat ik deze behandelingen heb gedaan. Gebaseerd op mijn ervaring raad ik het elke vrouw aan. De prijs maakt het misschien lastig voor sommigen om deze behandelingen te ondergaan. Ik hoop dat door meer behandelingen, onderzoeken en resultaten, verzekeraars dit gaan toevoegen aan het zorgpakket. Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend tevreden ben met het resultaat en hoop dat door mijn verhaal te delen meer vrouwen dit ook gaan doen! Er zijn natuurlijk meer oplossingen voor dit probleem maar die kan ik nu niet meer testen. Deel jij jouw verhaal/ ervaring op onze Facebook community Blossom Talk? Hoe fijn zou het zijn als we hierdoor elkaar kunnen helpen.

Mocht je het zelf ook willen proberen dan hebben wij samen met Esteworld een mooie kortingsaanbieding (€ 100 discount), met de code Filo en we hopen dat je jouw ervaringen ook met ons deelt op onze Facebook groep. Klik hier om naar onze Facebook group te gaan.